Pebernødder hører sig december og julen til.
Men tåler du ikke gluten, så er det ikke så nemt at få fat i pebernødder.
Medmindre du laver dem selv.
Her får du opskriften, så du kan lave dem selv og ikke behøver undvære pebernødder i julen.
OPSKRIFT PÅ GLUTENFRIE PEBERNØDDER
INGREDIENSER:
- 130 g havremel
- 130 g hirsemel
- 130 g kokospalmesukker
- 130 g Naturli’ smørblok (eller kokosolie)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 1/2 tsk. loppefrøskaller
- 1/2 tsk. hvid peber
- 1/2 dl havrefløde
FREMGANGSMÅDE:
Miks de 2 mel typer sammen i en skål. I en anden skål piskes sukker og smør sammen. Rør herefter melet, bagepulver, loppefrøskaller og krydderierne sammen. Hæld tilsidst fløden i og pisk det hele sammen, gerne med et piskeris.
Ælt derefter dejen med hænderne til en fast dej.
Tænd ovnen på 190 grader og gør en bageplade klar med bagepapir.
Rul dejen til lange pølser, skær dem i mindre stykker og rul dem til pebernødder. Kom dem på bagepladen og bag dem i ca. 10- 13 min. Lad dem køle helt af før de nydes og kommes i en dåse.