Er du ved at være træt af rugbrødsmadder?
Så er her et nyt lækkert brød som du kan spise.
Det smager hamrende godt og så er det nemt at lave.
Få opskriften herunder og prøv at gæt hvilken grøntsag som er hoppet med i dejen?
Opskrift på glutenfrit gurkemejebrød
1 bageplade.
INGREDIENSER:
- 4 dl finthakket blomkål, svarer til 1⁄2 blomkål
- 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand, eller 2 æg
- 1 1⁄2 dl kikærtemel
- 1 dl mandler
-
2 tsk. Brain blend
- 2 tsk. HUSK, loppefrøskaller
- 1⁄2 tsk. salt
FREMGANGSMÅDE:
Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade. Rør de knuste hørfrø sammen med vandet og lad det trække i 10 min. Dette springes over hvis der bruges æg.
Hak mandlerne fint i en food- processor, tilføj blomkål og kør til den er fintdelt.
Tilføj de resterende ingredienser og kør til en cremet masse.
Smør massen ud på bagepladen med ca. 1⁄2 -1 cm tykkelse.
Bag det i ca. 30 min. eller til det er gyldent.
Lad det køle af på en bagerist, når det er færdigt. Og skær det derefter i 8-10 stykker.
Opbevares på køl.