Ønsker du at have et plantebaseret alternativ på julebordet, så er her en opskrift på en lækker nøddesteg.
OPSKRIFT PÅ PLANTEBASERET NØDDESTEG
INGREDIENSER:
-
1 knoldselleri, groft revet
-
250 g. champignon, fint hakket
- 1 porre, i tynde skiver
- 2 fed hvidløg, fint revet
- 1 dl. kogte røde linser
- 1 dl. kogte quinoa
- 1 dl. valnødder
- 4 spsk. kikærtemel
- 2 spsk. tamari
- 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
- 1 tsk. timian
- Salt og peber
FREMGANGSMÅDE:
Tænd ovnen på 175 grader.
Rør knuste hørfrø sammen med vand og lad det trække i 10 min. Riv sellerien groft. Skær porren i tynde skiver og hak champignonerne fint.
Varm en pande op til medium varme. Tilsæt kokosolie og steg selleri, porre og champignon i 5 min. Tilsæt hvidløg, tamari og timian og steg det i yderligere 5 min.
Pisk hørfrøblandingen sammen med kogte linser og quinoa. Tilsæt stegte grøntsager til linseblandingen og rør det sammen. Vend grofthakkede valnødder i og tilsæt melet lidt ad gangen. Hvis farsen er meget våd tilsættes der mere mel.
Smør et ovnfast fad med kokos- olie og fordel farsen heri. Sæt fadet i oven og bag det i 40-45 min.
Lad nøddestegen hvile 20-30 min. for at den kan sætte sig, og før der skal skæres skiver af den.
Opskrift og billede: Maria Engbjerg.