Påsken står for døren og det betyder ofte også påskefrokost.
Her er et godt bud på en vegansk "æggesalat", som kan bruges på brød eller som her ovenpå sød kartoffel.

OPSKRIFT PÅ VEGANSK "ÆGGESALAT"
2 portioner.
INGREDIENSER:
- 1 stor sød kartoffel eller 2 små (kan udelades og erstattes med en skive rugbrød).
- 1 dåse kikærter
- 2 gulerødder
- 1 stilk bladselleri
- 1 lille rødløg
- 1 håndfuld rosiner
- 3 spsk. soya yoghurt
- 3 stk. karry
- 1/2 tsk. Brain blend
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
FREMGANGSMÅDE:
Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.Vask den søde kartoffel grundigt og skær den i ca. 1,5 cm tykke skiver. Placer skiverne på bagepladen, sæt den i ovnen og bag i ca. 20 min - skiverne skal være møre, men ikke bløde.
Rør en dressing sammen af soya yoghurt, karry, Brain blend, hvidløg og smag til med salt og peber. Halver kikærterne og mos den ene halvdel groft, bland de hele og de moste kikærter sammen med dressingen og rosinerne.
Rødløg og gulerødder skæres i små tern, bladselleri skæres i tynde skiver og blandes sammen med resten af salaten. Top sweet potatoen eller et stykke brød med æggesalaten.
Rigtig god påske!
Billedet er taget af den dygtige Maria fra Vanløse Blues og opskriften fra en e-bog vi lavede sammen engang.