I december skal der bages.
Og vil du bage noget lækkert som også skal være glutenfrit og vegansk, så synes jeg du skal kaste dig over disse lækre julesnegle.
Den er lavet af Maria Engbjerg.

OPSKRIFT PÅ GLUTENFRIE & VEGANSKE JULESNEGLE
INGREDIENSER:
-
100 g fuldkornsrismel
- 100 g quinoamel (boghvedemel eller havremel kan også bruges)
- 2 spsk. FiberHUSK (den gule)
- 1 tsk. xanthan gum (kan undlades, men giver en rigtig god struktur)
- 1 tsk. tørgær
- 1 tsk. flagesalt
- 4 dl vand
FYLD:
- 150 g kokosolie
- 150 g kokossukker
- 1 spsk. kanel
FREMGANGSMÅDE:
Pisk kokosolie, kokossukker og kanel sammen og stil det på køl imens du laver dejen.
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt vandet og rør det sammen til en jævn og ensartet dej. Lad dejen stå og samle sig i 10 min.
Pensl 2 stykker bagepapir med kokosolie. Rul dejen ud imellem de 2 smurte stykker bagepapir, så langt ud til kanterne det er muligt.
Tænd ovnen på 175 grader og smør en form/fad med kokosolie. Sneglene skal bages i et fad eller form, da fyldet ellers vil smelte ud og sneglene vil blive knas tørre.
Tag fyldet ud af køleskabet og fordel det på dejen med en dejskraber. Rul dejen sammen med hjælp fra bagepapiret.
Skær dejen i 12 lige store skiver og placér dem helt tæt i fadet.
Sæt fadet i ovnen og bag dem i 45 min.