"Nu bæres lyset frem, stolt på din krone rundt om i hus og hjem, sangen skal tone.
Nu på Lucia-dag, hilser vort vennelag, Santa Lucia, Santa Lucia."
I Sverige spiser de luciabrød eller luciaboller d. 13 december, men man kan købe dem hele december måned.
Her får du opskriften på glutenfrie luciabrød, som Maria Engbjerg har lavet.

Opskrift på glutenfrie luciabbrød
INGREDIENSER:
-
60 g majsmel
- 350 g fuldkorsrismel
- 25 g gær
- 100 g Naturli ́ smørblok
- 3 dl plantemælk, fx. ris-, havre- el. sojadrik
- 2 spsk. loppefrøskaller
- 1 spsk. kokossukker eller anden sødning
- 2 tsk. Brain blend
- 1 tsk. salt
- 0,5 g safran, knust
- 16 rosiner
- evt. 16 små kugler marcipan
FREMGANGSMÅDE:
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælk, sukker, salt og safran og rør gæren ud heri. Tilsæt loppefrøskaller, rør det rundt og lad det stå og gelere i 10 min.
Tilsæt melet og ælt det sammen. Kom dejen i en tildækket sål og stil den til hævning et lunt sted i 45 min.
Ælt dejen og del den i 8 lige store dele og rul dem til ca. 25 cm lange pølser.
Pak evt. en kugle marcipan ind i hver ende.
Rul hver ende modsat fra hinanden ind mod midten så det danner et S.
Placer dem på en bageplade med bagepapir og kom rosiner i hver samling. Dæk luciabrødene til og lad dem hæve i 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn. Pensel brødene med lidt plantedrik og bag brødene i 25 min.
Server luciabrødene til gløgg, te eller blends.
Spis dem alene er server dem med smør og syltetøj.
Glædelig december!