Plantebaseret nøddesteg

Ønsker du at have et plantebaseret alternativ på julebordet, så er her en opskrift på en lækker nøddesteg. 

OPSKRIFT PÅ PLANTEBASERET NØDDESTEG

4-6 personer.  

 

INGREDIENSER:

  • 1 knoldselleri, groft revet

  • 250 g. champignon, fint hakket

  • 1 porre, i tynde skiver
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 dl. kogte røde linser
  • 1 dl. kogte quinoa
  • 1 dl. valnødder
  • 4 spsk. kikærtemel
  • 2 spsk. tamari
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 tsk. timian
  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 175 grader.

Rør knuste hørfrø sammen med vand og lad det trække i 10 min. Riv sellerien groft. Skær porren i tynde skiver og hak champignonerne fint.

Varm en pande op til medium varme. Tilsæt kokosolie og steg selleri, porre og champignon i 5 min. Tilsæt hvidløg, tamari og timian og steg det i yderligere 5 min.

Pisk hørfrøblandingen sammen med kogte linser og quinoa. Tilsæt stegte grøntsager til linseblandingen og rør det sammen. Vend grofthakkede valnødder i og tilsæt melet lidt ad gangen. Hvis farsen er meget våd tilsættes der mere mel.

Smør et ovnfast fad med kokos- olie og fordel farsen heri. Sæt fadet i oven og bag det i 40-45 min.

Lad nøddestegen hvile 20-30 min. for at den kan sætte sig, og før der skal skæres skiver af den.

Opskrift og billede: Maria Engbjerg.

Ældre indlæg
Nye indlæg
Luk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

Indkøbskurv

Dit indkøbskurv er i øjeblikket tom
Køb nu

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods