✔ Day-to-day delivery, order before 2pm on weekdays ✔ Shipping from just DKK 39 ✔ Free shipping on orders over DKK 450.

Plantebaseret nøddesteg

Ønsker du at have et plantebaseret alternativ på julebordet, så er her en opskrift på en lækker nøddesteg. 

OPSKRIFT PÅ PLANTEBASERET NØDDESTEG

4-6 personer.  

 

INGREDIENSER:

  • 1 knoldselleri, groft revet

  • 250 g. champignon, fint hakket

  • 1 porre, i tynde skiver
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 dl. kogte røde linser
  • 1 dl. kogte quinoa
  • 1 dl. valnødder
  • 4 spsk. kikærtemel
  • 2 spsk. tamari
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 tsk. timian
  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 175 grader.

Rør knuste hørfrø sammen med vand og lad det trække i 10 min. Riv sellerien groft. Skær porren i tynde skiver og hak champignonerne fint.

Varm en pande op til medium varme. Tilsæt kokosolie og steg selleri, porre og champignon i 5 min. Tilsæt hvidløg, tamari og timian og steg det i yderligere 5 min.

Pisk hørfrøblandingen sammen med kogte linser og quinoa. Tilsæt stegte grøntsager til linseblandingen og rør det sammen. Vend grofthakkede valnødder i og tilsæt melet lidt ad gangen. Hvis farsen er meget våd tilsættes der mere mel.

Smør et ovnfast fad med kokos- olie og fordel farsen heri. Sæt fadet i oven og bag det i 40-45 min.

Lad nøddestegen hvile 20-30 min. for at den kan sætte sig, og før der skal skæres skiver af den.

Opskrift og billede: Maria Engbjerg.

Ældre indlæg
Nye indlæg
Luk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

Indkøbskurv

Dit indkøbskurv er i øjeblikket tom
Køb nu

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods